кадър и видео: Нова тв Вчера започна спешна проверка в Пловдив

...
кадър и видео: Нова тв Вчера започна спешна проверка в Пловдив
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов за починалата в Пловдив жена: Ако бях нейния личен лекар, също бих поставил ваксина

кадър и видео: Нова тв 

Вчера стартира незабавна инспекция в Пловдив поради гибелта на 57-годишната жена,.

Те е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

Той разяснява и смъртния случай в Пловдив

„ Аз съм уверен, че няма да се откри причинно-следствена връзка между смъртта на дамата от Пловдивско и слагането на имунизацията. ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” заместник-председателя на Българския лекарски съюз и член на Националния действен щаб доктор Николай Брънзалов.

Той уточни, че медицината не е астрономия и не може да се пресмята на 100% и да се дават гаранции на 100% при кого какво ще се случи.

„ От 33 години имунизирам хора. Като общопрактикуващ доктор, в нашето съсловие годишно слагаме към 1 млн. ваксини. От през вчерашния ден си задавам въпроса кое вещество може да провокира такава изява. Нямам отговор. Клиниката, която загатват, е типична за напълно различен болести, а не за постваксинална реакция ”, добави Брънзалов по Нова тв.



Зам.-председателят на БЛС прикани хората с сложена доза от имунизацията на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с персоналните си лекари и поставилите имунизацията.

„ Огромен е броят на пациентите, получили тази ваксина. Не единствено в България, а в международен мащаб. Говорим за милиони хора. Тези случаи, които се оповестяват като странични феномени, са извънредно малко. Не мисля, че са свързани с веществото, което се слага - въпросната ваксина ”, уверен е доктор Брънзалов.

Медикът сподели, че не е целесъобразно хората с първа доза от Оксфордската ваксина да получат втората си от различен препарат.

„ Не мисля, че е редно да остава единствено една игла. Технологично по този начин е сложено, че би трябвало да има и бустерна доза ”, изясни още членът на Националния действен щаб.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР